Egészségtelen ételek elkerülése érdekében, ha azt szeretnénk, hogy lefogy komolyan

Bárki, aki valaha is volt egy étrend, tudja, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek veszélyeztethetik az étrend sikerét. Ez egyrészt a klasszikus táplálkozási csapdákra vonatkozik, másrészt azonban a nem feltűnő élelmiszerekre is, amelyek hosszabb mennyiségi időszakra esnek. Annak érdekében, hogy elkerülje néhány csapdát, ez a cikk felsorolja az 15 ételeket, amelyeket el kell kerülnie az étrend részeként.

Chip

ChipTekintettel arra, hogy a snackek az ember természetében vannak, és úgy tűnik, hogy évszázadok óta a DNS-ben vannak rögzítve, nem csoda, hogy a chips az élelmiszerek közé tartozik, amelyek könnyen tönkretehetik étkezési erőfeszítéseinket. Ebben az összefüggésben a probléma különösen a szénhidrátok és a nagy mennyiségű, minőségileg nem feltétlenül kiváló minőségű zsírok kombinációja, amelyek képesek könnyen megtörni a kalóriaegyensúlyt. Ezenkívül az általában nagyon sós chips fogyasztása csak nehezen korlátozható, így általában sokkal többet eszünk, mint ami jó lenne nekünk és projektünknek.

Krém

Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy a kávékrém az egyik olyan élelmiszer, amely végül nem számít sokat, mivel csak kis mennyiségben használják, tartózkodnia kell az étrend során. Különösen, ha sok kávét iszol, a krém kalóriája gyorsan összeadódik, így gyorsan extra felesleges kalóriát kap naponta. Tehát nem kell inni a fekete kávét, választhat egészségesebb alternatívákat, például mandulatejet vagy alacsony zsírtartalmú tehéntejet 1, 5% vagy 0, 3% zsír mellett.

Csomagolt cookie-k

Még a cookie-k egy kis része is döntő hatással lehet a napi kalóriaegyenlegére, mivel ezek a látszólag kis mennyiségek már jelentősen több mint 100 kilokalóriát tartalmazhatnak. Emellett a neves intézmények és egészségügyi hatóságok ajánlásai azt mutatják, hogy naponta legfeljebb 40 gramm ipari cukrot kell fogyasztani. Ebben a tekintetben a bögre méretű részek pirosak, mivel 50 gramm gyakran a napi mennyiség több mint egynegyedét fedezi.

Energiaitalok

Bár az energiaitalokat az italipar egészségesnek és a sikerhez elengedhetetlennek tartja, ez nem jelenti azt, hogy igaz. Inkább tudnia kell, hogy ezek a divatos italok, annak ellenére, hogy a benne lévő vitaminok és kétségtelenül stimuláló koffein, nem nélkülözhetetlenek az Ön és a szervezet. Általában viszonylag magas cukortartalmat is tartalmaznak, amelyet szigorúan el kell kerülni, különösen az étrend összefüggésében. Alternatív megoldásként ásványvizet is fogyaszthat kalóriák nélkül, különböző ízekben.

Fagyasztott joghurt

Ha sikerült a fagylaltot fagyasztott joghurttal helyettesíteni az étrend részeként, ez már jelentős lépés a helyes irányba, mivel sok zsírt takarít meg. Ugyanakkor kerülje az olyan snackeket is, mint a fagyasztott joghurt, mert nem tagadható, hogy a hiányzó zsírt legalább részben a megnövekedett cukortartalom váltja fel.

Gabona bár

Gabona bárA reklámipar nem unja meg, hogy a gabonarudakat különösen jónak mutassa be, ami a legtöbb esetben nem igaz. Ennek oka, hogy sok termék nagy mennyiségű granulált cukrot és hidrogénezett zsírokat tartalmaz. A csomagolt bárok helyett a friss gyümölcsöket kell előnyben részesítenie. Ha nem akarja kihagyni a gabona bárok, akkor könnyen, hogy a saját gabona bárok segítségével zabpehely, szárított gyümölcsök, szárított gyümölcsök.

Paradicsom ketchup

Ami meglepheti a ketchup sok barátját, az a tény, hogy a vörös mártás fő összetevője nem, ahogy a neve is sugallja, paradicsom, hanem cukor. A gyakorlatban még egy kis adag, egy teáskanál mérete legfeljebb 4 gramm granulált cukrot tartalmaz. Mivel a legkevesebb szám képes ilyen kis mennyiséget kezelni, a kalóriák gyorsan felhalmozódnak, így jelentősen jelentősek.

Margarin

A margarin egészségtelen transz-zsírsavakat tartalmaz, amelyek nemcsak negatív hatással vannak a koleszterinszintre, hanem hátrányosan befolyásolhatják a szív egészségét is. Az eredmény jó szándékú tanács, hogy tiltsa a növény terjedését a hűtőszekrényből, majd cserélje ki például alacsony kalóriatartalmú krémsajtra.

Palacsinta

Természetesen a palacsinta olyan ételek közé tartozik, amelyek jelentősen képesek emelni a morált az étrend részeként. Ennek fényében azonban nem szabad kész keverékeket igénybe venni, mivel cukorból, főleg finomított fehér lisztből állnak. Alternatív megoldásként ezen a ponton is kezdeményeznie kell, hogy saját maga készítse el a tésztát az Ön által választott fehérjepor, tojásfehérje, stevia és fűszerek segítségével.

Pattogatott kukorica a mikrohullámú sütőből

Ha igazán akar enni popcorn, meg kell győződnie arról, hogy szigorúan kerülni csomagolt mikrohullámú pattogatott kukorica, mivel ezek általában tartalmaznak sok zsírt, cukrot. Ami a biztonságot illeti, ha feldolgozatlan pattogatott kukoricát vásárol, és saját maga készíti el.

Üdítőitalok

ÜdítőitalokHa alkalmanként limonádéval vagy kólával kezeli magát, ez nem feltétlenül kontraproduktív az étrend összefüggésében. Azonban, ha rendszeresen igénybe cukros üdítőitalok, ezek tökéletes torpedoing a siker. Ha kétségei vannak, akkor jobb, ha távol tartja a kezét, vagy kalóriamentes változatokhoz folyamodik.

Édesített gabonafélék

Természetesen a csokoládé pelyhek vagy a fahéj pelyhek sokkal jobbak, mint a viszonylag unalmas zabpehely. A tápérték szempontjából kerülni kell a cukros gabonaféléket, mivel gyakran több cukrot tartalmaznak adagonként, mint egy csokoládé. Ez egy jó ötlet, hogy keverjük össze a saját müzli készült zabpehely, szárított gyümölcsök, szárított gyümölcsök.

Mesterséges édesítőszerek

A tudományos tanulmányok szerint a mesterséges édesítőszerekről számos tanulmány gyanúja merül fel az étvágy elősegítésére, a legrosszabb esetben pedig az élelmiszer-vágy kiváltására. Bár a végleges bizonyíték még nem áll rendelkezésre, nem szabad kockázatot vállalnia az ilyen édesítőszerek elkerülésével, valamint természetes változatokkal, például Stevia-val való helyettesítésével.

Növényi olaj

A klasszikus növényi olaj nem más, mint koncentrált ipari bázis, mivel sok késztermékhez használják. Alternatív megoldásként egészséges lehetőségek is rendelkezésre állnak, például olívaolaj vagy lenmagolaj.

Fehér kenyér

Mivel a fehér kenyér, a tiszta kalóriatartalom kivételével, nincs előnye a testének, nincs semmi a táplálkozási koncepciójában. Ehelyett vegyen teljes kiőrlésű kenyeret, amely nemcsak jobb ízű, hanem értékes mikrotápanyagokban is gazdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*